Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има

...
Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има
Коментари Харесай

Рецептата научих от баба и я правя всяка зима: Мариновани чушки с чесън – стават убийствени!

Има доста предписания за туршии с чушки. Всяка домакиня си има своя обичан метод – едни прибавят мед, други – захар, трети – копър…
Но нищо не може да се съпостави с обичаната ми туршия от баба – щом отворим у дома бурканчето, наличието изчезва на мига! Сега споделям с вас тази чудесна рецепта.

Продукти:

3 кг червени пиперки

1 връзка магданоз

10 скилидки чесън

250 мл олио

1 чаша захар

500 мл оцет

3 с.л. сол

зърна черен пипер

1 дафинов лист

Приготвяне:

Почистете чушките, както нормално. Нарежете ги на огромни ленти. Накълцайте ситно чесъна с нож. Може и да го намачкате с широката страна на ножа. Нарежете ситно пресен магданоз (или копър), авансово почистен. Стерилизирайте бурканите и капачките. Подгответе маринатата. Смесете в тенджера 9% ябълков оцет и олиото. Добавете захарта, солта и дафиновия лист. Сложете тенджерата на котлона и оставете маринатата да заври. Пускайте чушките на порциите в тенджерата и варете в сместа в продължение на 3-4 минути. След това ги извадете и наредете в бурканите, редувайки ги с чесъна и подправките. Когато всички чушки са подредени, залейте ги с маринатата, до момента в който се изпълни бурканът. Предварително махнете дафиновия лист, а на дъното на бурканите сложете зрънца черен пипер. Затворете добре бурканите. Увийте ги с одеяло, с цел да се забави охлаждането.
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР